Wat ambitie, social media én Laphroaig met elkaar gemeen hebben

“Een mooie avond besluit je met een drupje #Laphroaig en een snippertje chocolade. Trusten!” Ik deelde, nu 11 dagen geleden, na een heerlijk diner, met de wereld dat ik genoot van een drupje Laphroaig (waarover later meer) en checkte gelijk even de laatste tweets van een aantal Twitteraars die ik volg. En zag dit bericht; “Sinds lange tijd echt weer een weekendgevoel! Heerlijk! Enjoy all!”. Deze tweet viel me op.

Het bericht was afkomstig van @phirev. Hem volgde ik al enige tijd met bijzondere belangstelling. Waarom? Hij is ten eerste een oud-collega van jaren terug. Ten tweede was hij, zo las ik, enige tijd hard op zoek naar een nieuwe job. Ten derde viel me op dat hij geen schroom had zijn ambitie, een nieuwe baan, te delen met de wereld via Social Media: Twitter, LinkedIn en zijn blog.

Ik werd de laatste maanden dus deelgenoot van zijn vorderingen in het proces, zijn hoop én zijn teleurstellingen. En, uiteindelijk, het succes. He’s back in business. En hij twitterde daar vrolijk over.

Laphroaig. Ik ben geen whiskey-drinker. Laphroaig is whiskey, van de betere soort. Ik heb kennis met haar mogen maken in Zuid-Afrika. Tijdens een korte reis van twee weken in dat schitterende land belandden we in The Hope Reserve en brachten we enkele nachten door in een Rondawel. Tijdens één van de avonden, na een goede braai, werden we door twee Engelse buren gevraagd of wij toevallig zin hadden om één glas Laphroaig met hen te drinken. Het werden er iets meer. Een half borrelmaatje met een druppel water. Het werd een avond waarvan je er maar een paar beleeft in je leven.

Sindsdien drink ik een Laphroaig als ik me goed voel, als het moment er naar is. Liefst met een stukje fijne chocolade én met mensen om het mee te delen.

Bij het zien van zijn Tweet besloot ik @phirev een fles van deze mooie whiskey kado te doen. Waarom? Omdat @phirev woonachtig is in 033 en schrijver dezes in 023, was het ter plekke delen van een glas geen haalbare kaart. En, omdat ik het mooi vind te zien dat mensen die een ambitie hebben en geen vrees hebben om die ambitie te delen met anderen, diezelfde ambitie “one day or the other” zullen realiseren. Last, but not least, omdat de tweet mij leerde hoe ontzettend lekker het weekend daarmee voor hem moest voelen.

Ik heb de fles 4 maart j.l. overhandigd. Tijdens ons gesprek spraken wij af dat @phirev – op een door hemzelf gekozen moment – het Laphroaig-gevoel doorgeeft aan iemand anders. Volg ‘m dus.