Mensen met ambitie. Aan de bar

Het is een natuurlijke reactie: een ambitie afdoen als onrealistisch, een handgebaar maken, meewarige glimlach erbij en vervolgens weer doorgaan met hetgeen je aan het doen was. We leren van jongs af aan onze doelstellingen zo te formuleren dat ze specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden zijn, afgekort tot SMART. Geldt dat ook voor ambities? Soms loop je tegen mensen aan waarbij die vuistregel niet als vanzelfsprekend op gaat.

Vandaag las ik, op zoek naar deze mensen met bijzondere ambities, een kort stukje over Mads Voorhoeve en Armando Solano. De kans dat je ze kent, schat ik niet hoog in. Mads en Armando zijn de twee beste flairbartenders van Nederland van 2011. Zij wonnen de Bols NK Flairbartending 2011. Mads bij de professionals, Armando bij de amateurs. Armando’s ambitie: ooit internationaal doorbreken en meedraaien op wereldniveau in het “flairbartenden”. Veel trainen en een opleiding volgen in Engeland maken onderdeel uit van zijn masterplan.

Je vindt ze overal, als je goed oplet. Mensen met een droom. Het is leuk en inspirerend om je daarin te verdiepen en ‘ns even niet de SMART-regeltjes op hen los te laten. Ik hoop snel van een cocktail te mogen genieten die door Armando is bereid.

Voor degenen die zelf aan de slag willen met flairbartending: ShowShakers geeft cursussen. Thuis oefenen kan ook: op Youtube is een uitgebreide set aan howto’s beschikbaar met een keur aan tricks. Hierbij les 1.