Meet wat echt belangrijk is

Chip Conley, oprichter en CEO van een hotelketen in de US, houdt een pleidooi voor het meten van het onmeetbare (geluk) en het creëren van de omstandigheden waarbinnen mensen hun aspiraties kunnen waarmaken. Chip Conly hanteert daarbij zijn versie van de behoeftepiramide van Maslow.

Chip werd geïnspireerd door het “Bruto nationaal geluk”, een systeem van denken door Koning Jigme Singye Wangchuk (Bhutan) ingesteld, waarbij de welvaart in een samenleving niet alleen wordt beschreven wordt in economische termen (Bruto Nationaal Product) maar ook in termen van geluk en geestelijke en sociale ontwikkeling.

Conley is, door de inzichten die hij heeft opgedaan, zijn organisatie anders aan gaan sturen. Door zich te richten op het realiseren van de immateriële behoeften van klanten, de medewerkers en investeerders én door een omgeving te creëren waarbinnen mensen zich gelukkig kunnen voelen.

Verkondigt Conley een revolutionaire boodschap? Neen. Het is in mijn ogen wel een mooi voorbeeld van een leider die zijn business model om durft te gooien en inziet dat een inspirerende werkomgeving en een winstgevende business elkaar niet uit hoeven te sluiten.