Koppeling Twinfield en Rabobank: tijd besparen en inzicht winnen

Ondernemers die bankieren bij de Rabobank konden al iets langer hun Exact Online of Cash-boekhouding koppelen aan hun bankrekening. Sinds deze week is Twinfield aan het rijtje ondersteunde boekhoudpakketten toegevoegd. Dat is goed nieuws. Want deze koppeling bespaart veel tijd.

Eerder dit jaar deed ik een klein onderzoek naar de mate waarin banken deze koppeling ondersteunen. Waarom? Omdat het ondernemers, zo weet ik uit eigen ervaring, veel tijd bespaart. En, omdat je boekhouding op (bijna) dagelijkse basis bij is, heb je aanzienlijk sneller inzicht in hoe je er voor staat. Niet onbelangrijk in deze tijden. Mutaties hoeven immers niet meer handmatig te worden ingevoerd vanaf een afschrift of te worden ingelezen vanuit een geëxporteerd bestand. Als bank deze koppeling aanbieden lijkt dus een goed idee. Dat moet de Rabobank gedacht hebben.

De koppeling tussen Twinfield en de Rabobank gaat verder dan die van ABN AMRO. Je kunt nu ook direct vanuit je administratie betalingen aanbieden bij je bank. Dat scheelt handelingen en dus tijd. Voorwaarde is dan wel dat je bij bent met het vastleggen van je inkoopfacturen.

Het overzicht van de 7 banken is sinds deze week als volgt:

Bank Ondersteunde Online Boekhoudpakketten
ABN AMRO Reeleezee, Exact Online, Twinfield, Accountview, Yuki, Asperion, Muis Software
Rabobank Exact Online, Twinfield, Cash
ING
SNS Bank
Frieslandbank
Triodos bank
Van Lanschot Bankiers

Van de grootbanken lijkt ING een behoorlijke achterstand te hebben op ABN AMRO en de Rabobank. Nu online boekhouden gemeengoed aan het worden is, ondernemers gewend raken aan een meer dan tevoren up-to-date boekhouding, verbaast me dat. Vooralsnog biedt ING alleen de semi-automatische uitwisseling van saldo- en betaalinformatie aan.

Mocht informatie ontbreken in bovenstaande tabel, laat het dan weten. Ik pas het dan vanzelfsprekend aan.