Keep looking. Don’t settle.

Het is 2005. Je bent net afgestudeerd. Je staat aan het begin van een waarschijnlijk glansrijke carrière, een beetje geholpen door het feit dat je aan Stanford gestudeerd hebt. Eén van mensen die je toespreekt met een “commencement speech” is de man die je kent van “…one more thing”. Steve Jobs, CEO van Apple Inc. Overigens zelf een drop-out. Met drie verhalen over zijn leven.

Met zijn eerste verhaal vertelt Steve hoe hij – achteraf – heeft ingezien hoe een ogenschijnlijk kleine gebeurtenis in zijn leven uiteindelijk heeft geleid tot iets groots. In zijn tweede verhaal legt hij uit hoe zijn gedwongen vertrek bij Apple in 1985 heeft geleid tot wat hij de meest creatieve periode in zijn leven noemt en dat die periode uiteindelijk de basis is geweest onder het huidige succes van Apple. Het derde verhaal gaat over de dood. De dood als “the single best invention of life” en als de ultieme “change agent”, omdat het je helpt te bepalen wat écht belangrijk is in het leven.

De doorgaans voor de buitenwereld zo gesloten Steve Jobs vertelt een persoonlijk verhaal. De opname geeft een unieke blik in wat de beweegredenen zijn van een van ’s werelds bekendste CEO’s van een van ’s werelds meest succesvolle ondernemingen, Apple. Die beweegredenen vormen de kern van dat succes: “…the only way to to be truly satisfied is to do what you believe is great work. And the only way to do great work is to love what you do. If you haven’t found it yet, keep looking. Don’t settle.”