Ambities? 5 tips om je doel te bereiken

Het zal op diverse lijstjes van goede voornemens staan voor het komende jaar: verandering. Bij mensen en organisaties. De wil of noodzaak om te veranderen is van alle tijden. Die moeder van verandering is ambitie, het zakelijk synoniem voor het woord droom.

Soms schieten we door en wordt verandering een ambitie in zichzelf, zonder te weten waarom. Busladingen consultants worden ingezet om verandering te initiëren, te begeleiden of te beheersen. En zelf staan we, als we niet oppassen, aan de zijlijn te kijken wat er gebeurt.

Hoewel er boekenkasten vol zijn geschreven over deze onderwerpen, wil ik jullie mijn persoonlijke top 5 meegeven van tips die je als leidraad kunt nemen bij het realiseren van jouw ambities.

  1. Kapitaliseer op je eigen kracht. Weten wat je kunt is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Ook organisaties worstelen vaak jaren met het vraagstuk wat nu écht hun core business is. Het gevolg is dat het succes van een ingezette verandering uitblijft, bijvoorbeeld omdat je energie verspilt aan het verbeteren van zwakke punten. Ben je je volledig bewust van jouw kracht: mooi. Twijfel je, besteed dan tijd aan het benoemen ervan.
  2. Zoek de ruimte. Werp (veronderstelde) beperkingen van je af. Het typische “ja, maar…” redeneren komt echt bij iedereen en in alle organisaties voor. Laat dat los. Verderop in het veranderproces creëer je ruimte voor een inventarisatie van “obstakels” en vooral hoe die te overwinnen. Neem deze tip ook letterlijk: durf ideeën te laten ontstaan buiten de vergaderkamer, starend naar een whiteboard of projectiescherm en automatenkoffie drinkend. De natuur doet wonderen.
  3. Wees duidelijk. Wat wil je veranderen, het eindpunt, de route, of beide? Het lijkt een open deur, maar er wordt te vaak aan voorbijgegaan. Verandering komt in de basis neer op het verleggen van de koers of het wijzigen van de route naar een eerder vastgestelde koers. Doe je beide dan ben je aan het vernieuwen, of innoveren. Als individu of als organisatie. En, erg belangrijk: communiceer je ambitie.
  4. Wees ambitieus: in de kern komt het neer op het zoeken van een formulering van het gewenste resultaat waar je blij van wordt. Anders gezegd, vind een “nastrevenswaardig” doel. De bereidheid bij jezelf of anderen om (mee) te veranderen neemt dan exponentieel toe.
  5. Zoek feedback. Stel mensen in je omgeving de vraag wat zij ervan vinden. Haal terugkoppeling bij experts, maar bijvoorbeeld ook bij minder voor de hand liggende personen. Stap uit je “comfortzone”. Past de nieuwe koers of de route erheen bij jou of de organisatie? Waarom wel en waarom niet? Gebruik de feedback in je verdere planvorming.

Wat jouw ambitie ook is, ik hoop dat deze tips je helpen bij het realiseren ervan. En vergeet niet: ook een kleine verandering kan een grote impact hebben! Het roer hoeft niet om, het mág om. Als jij dat zelf wilt en als jouw ambitie dat vraagt.